b2bbackbone.com
Kontakt Login to app.b2bbackbone.comLogin

(EDI: Electronic Data Interchange
= Elektronisk Data Udveksling)

(B2B: Business 2(to) Business
= virksomhed til virksomhed)

Backbone er i it-terminologi en betegnelse for den del af et datanet med særlig høj kapacitet som samler trafik fra nettets periferi, transmitterer den og atter fordeler den til periferien. Da dette minder om motorvejsnettets opgaver, omtales internettets backbone indimellem som informationsmotorvejen (engelsk: information highway). (http://da.wikipedia.org/wiki/Backbone)"

(SMV: Små og Mellemstore Virksomheder)

wikiEDIa.dk

Digital image

wikiEDIa.dk er en samling af artikler omkring digital samhandel og EDI.

Hensigten med dette site er, at udbrede viden om og øge fokus på digitalisering af samhandel imellem virksomheder.

wikiEDIa.dk og B2B Backbone konceptet ejes og drives af EDI Service ApS.

Som serviceudbyder af digital samhandel oplever vi, at alt for mange virksomheder overser rationaliseringspotentialet. Eller som Jan Damsgaard, professor i it-ledelse CBS udtrykker det:

"Digitaliseringen er et paradigmeskift på størrelse med industrialiseringen. Og de, som står til at tabe - fra teleopertører til taxachauffører - står som vrede hittebørn og synes ikke at det er rimeligt. Men i stedet for at lade sig køre over må man forsøge at transformere sig"   (Kilde: Jyllands-Posten, Jesper Kildebogaard)

B2B Backbones vision er:

  • at være katalysator for udbredelse af digital samhandel i B2B / SMV markedet, og medvirke til at realisere det betydelige uudnyttede rationaliseringspotentiale, som digitalisering repræsenterer.
  • at udbyde en online samhandelsplatform, hvor virksomheden via en plug ’n play adapter til deres erp-system kan udveksle data med deres samhandelspartnere.

B2B Backbones mission er: "At gøre det muligt"

Missionen "at gøre det muligt", indeholder erkendelsen af, at samhandel mellem to virksomheder involverer to parter - præcist som tango, og forudsætter, at begge parter har motivation, teknik, viden, færdigheder, tillid,... - Hvis det skal blive smukt.

..også derfor, vil vi gerne dele vores syn på og erfaringer med digital samhandel i praksis.

Publicerede artikler:

Digital image

Digital samhandel - Bøvl eller Business?
Hvad er det? - Hvorfor? - Hvordan?

Der er mange gode grunde til at flere og flere virksomheder i dag overvejer eller starter på digital samhandel. Nogle presses af væsentlige kunder og leverandører. Andre ser det proaktivt og strategisk, som[...]

Digital image

Digital samhandel - Egen EDI platform versus Online-Services

Det væsentligste valg, du står overfor, er afgjort, om du selv vil og kan drive din egen EDI platform, eller du vil benytte en Online-service.

[...]

Kommende artikler:

Digitale udvekslingsformater og standarder - afgørende eller ligegyldige?

Overvejer du at digitalisere din samhandel, er det næsten stensikkert at det første råd du får er: "Du skal starte med at vælge, hvilken standard du ønsker at understøtte."

Problemet er at verden er dynamisk. Og mange mister pusten allerede inden de er kommet igang [...]

PDF Scanning - den store åbenbaring eller blindgyde?

Først har man gode, "hårde" - men kedelige - data. Så "styler man dem op", tilføjer lidt grafik og læsevenlige fortolkninger. Bagefter bruger hver enkelt modtager i tusindevis af kr. og timer på udtrække og afkode det oprindelige datagrundlag.
At det er tidens "hotte molbo-historie" og kun lever fordi det er "det muliges kunst", kan alle formentlig være enige i. Men har det en berettigelse [...]

Digital samhandel - Erp-integration, udfordringer, muligheder og fælder.

Et væsentligt argument for at vælge din egen EDI-løsning til dit erp-system er, at du på den måde er "herre i eget hus" og kan opnå maksimal fleksibilitet til at møde fremtidens krav.
Problemt er bare at mange overser at "mønten" - Fleksibilitet - har to sider. Bagsiden hedder kompleksitet [...]