Fur Bryghus sparer tid og penge med elektronisk fakturering

Fur Bryghus sparer tid og penge med elektronisk fakturering

Da Fur Bryghus valgte Microsoft Dynamics C5 som nyt ERP-system, skulle de have en kompatibel løsning til både håndtering af EDI og elektronisk fakturering. Valget faldt på B2B Backbone, der sparer virksomheden for flere timers manuelt arbejde hver uge og gør det let at betjene kunderne professionelt, hvis de har spørgsmål til en faktura.

”Tidligere var vi del af en større forretning, og da vi blev en selvstændig virksomhed, skulle der ske noget med vores it,” fortæller Per Kristensen, som er forretningsfører hos Fur Bryghus. ”Vi valgte C5 som nyt ERP-system, og vi ønskede os en løsning til elektronisk fakturering, der kunne snakke sammen med C5. Da vi kendte folkene bag B2B Backbone fra tidligere, var det oplagt at vælge deres løsning.”

Skal hverken printe, kuvertere eller sætte frimærker på

Fur Bryghus havde i første omgang brug for en løsning, så de kunne udveksle ordrer og fakturaer i EDIFACT-format med Coop og SuperGros. Men de bruger også B2B Backbone, når de sender elektroniske fakturaer til andre kunder, for eksempel medlemmer af indkøbsforeningen Samhandel. Pia Damgaard Rasmussen hos Fur Bryghus arbejder med faktureringen i det daglige. Hun er meget begejstret for B2B Backbone: ”Før vi fik mulighed for at fakturere elektronisk, brugte vi meget tid på at printe, tjekke og eventuelt rette og printe igen. Derefter skulle vi putte fakturaerne i kuverter, sætte frimærker på og sende dem med posten, og det tog jo en farlig tid.”

Sparet arbejdstid

”I dag sender vi cirka halvdelen af vores fakturaer elektronisk, og det sparer mig for minimum et par timers arbejde hver uge,” fortsætter hun. ”Når jeg har lavet en faktura i C5, kan jeg med det samme se på min skærm, hvordan den kommer til at se ud, når kunden modtager den. Jeg behøver ikke at printe noget, men kan bare rette det, der eventuelt skal rettes, og derefter sende den af sted.”

Fuldt overblik over, hvad der er sendt

B2B Backbone konverterer Fur Bryghus’ fakturaer til både EDIFACT, oioXML og simpel PDF, men det mærker hverken Pia eller bryghusets kunder noget til. ”Når vi opretter en kunde i C5, angiver vi, om de vil modtage fakturaerne på den ene eller den anden måde, og derefter sker det automatisk,” fortæller hun. ”Når fakturaen er sendt, kan vi altid genfinde en nøjagtig kopi i vores eget system, så hvis en kunde ringer med et spørgsmål eller ikke kan finde sin faktura, kan vi hurtigt hjælpe vedkommende. Det giver os et rigtig godt overblik og gør vores tilgang til kunderne meget mere professionel, end hvis vi ikke havde B2B Backbone.”

Let at komme i gang

Pia Damgaard Rasmussen er i øvrigt glad for, at løsningen har været så let at komme i gang med. ”Det var ekstremt nemt at lære at bruge,” siger hun. ”Selvfølgelig skal man lige vide lidt om arbejdsgangene bag, men vi har fået en meget pædagogisk introduktion og kan altid få hjælp fra folkene bag B2B Backbone, hvis vi har et spørgsmål. De er virkelig professionelle og nemme at arbejde sammen med. Tidligere har jeg arbejdet med andre systemer til elektronisk fakturering, og det har ikke altid været lige let at gå til, men den her løsning er virkelig nem at arbejde med. Hvis bare man kan finde ud af C5, kan man også finde ud af B2B Backbone.”

Det kan godt betale sig

Hvis Fur Bryghus har brug for det, kan de vælge at sende fakturaen til mere end én person på samme tid. Den mulighed benytter de, når to forskellige personer i samme virksomhed skal have fakturaen. På den måde har Fur Bryghus nogle forsendelsesmuligheder, som de ikke havde, da de sendte fakturaerne pr. post. ”Vi er i det hele taget virkelig glade for den nye løsning,” fastslår Pia Damgaard Rasmussen. ”Dels virker vi mere professionelle over for vores kunder, og dels sparer jeg en masse tid, som jeg kan bruge bedre på andre opgaver. Jeg har slet ikke regnet på, hvor meget vi sparer i porto og konvolutter, men det kan helt sikkert godt betale sig!”

”I dag sender vi cirka halvdelen af vores fakturaer elektronisk, og det sparer mig for minimum et par timers arbejde hver uge.”

”Det var ekstremt nemt at lære at bruge.”

”Dels virker vi mere professionelle over for vores kunder, og dels sparer jeg en masse tid, som jeg kan bruge bedre på andre opgaver. Jeg har slet ikke regnet på, hvor meget vi sparer i porto og konvolutter, men det kan helt sikkert godt betale sig!”