Nilpeter digitaliserer samhandelsprocesser

Nilpeter digitaliserer samhandelsprocesser

B2B Backbone har siden foråret 2014 startet et samarbejde med Nilpeter A/S i Slagelse omkring digitalisering af de administrative arbejdsopgaver, som følger i kølvandet på fordelene ved at benytte dygtige underleverandører til at skabe et værdifuldt produkt.

Formålet er, at vi alle sparer ressourcer og vinder tid

Motivationen for projektet er indlysende – som koncernindkøbschef Anders Liebst udtrykker det:

”Vi sætter stor pris på kosteffektivitet hos vores leverandører. Derfor har vi igennem en periode arbejdet med at få det administrative flow til at være så smart som muligt.

Vi (Nilpeter og vores leverandører) skubber mange data fra et IT system over i et andet:

  • Det gælder indkøbsordren, som vi reelt sender på “papir” (eller PDF), som tastes ind
  • Det gælder ordrebekræftelsen (PDF, mail eller fax), som tastes ind
  • Det gælder fakturaen, som også (for det meste) tastes ind

Det bruger vi alle mange ressourcer på, og, måske vigtigst, vi taber en masse tid på at vente på at det bliver gjort.”

Kun ganske få kunne understøtte Nilpeters visioner

Nilpeter tog egentlig initiativet for mere end et år siden, men det viste sig vanskeligt at realisere. Ganske enkelt fordi alt-alt for få leverandører havde it-systemer, som kunne understøtte Nilpeter’s ønsker og visioner. De få der var i gang, var udelukkende i stand til at levere en eFaktura – Men som Anders konstaterer:

”Fakturaen er dybest set ikke særlig interessant. Den er udelukkende en markør for, at en samhandelsproces er afsluttet. Og det er ganske enkelt ikke godt nok. Det er automatisering af samhandelsprocessen som helhed, der virkelig rykker og letter vores hverdag”

B2B Backbone som samarbejdspartner

Efter første møde med Nilpeter A/S, stod det klart, at B2B Backbone konceptet var et perfect-match.

B2B Backbone konceptet understøtter udbredte, erp-systemer som C5, NAV, AX, XAL og e-conomic – og vel at mærke med det udgangspunkt, at vi hverken kræver at dit system skal opdateres eller at du skal tilkøbe moduler. Vi leverer en integrationskomponent – free of charge – ja, korrekt forstået – 0 kr.

På den måde kan rigtig mange leverandører komme igang umiddelbart og uden forsinkende og omkostningskrævende systemopdateringer.

Yderligere er forretningsmodellen indrettet præcist til at ramme netop det samhandels-setup, som Nilpeter efterspørger. Afregningen til B2B Backbone er på ren transaktionsbasis og med det indbyggede princip, at modtager betaler – den der sparer inddatering, og dermed har rationaliseringsgevinsten betaler.

Altså, sender du et eDokument, er det gratis. Modtager du et eDokument (her indkøbsordren fra Nilpeter), så betaler du, men kun 2,95 kr. af de typisk 30-65 kr. du sparer.

31/10 2016: Efter godt 2 års drift er ialt 12 leverandørers samhandel digitaliseret – svarende til ca. 65% af Nilpeters indkøbslinier. Løsningen omfatter: Købsrekvisitioner ud, ordrebekræftelse(r) og faktura ind. (og naturligvis modsvarende salgsordre ind, og bekr. og faktura ud hos leverandørerene). Vi fortsætter processen med næste udvalg af leverandører.

“Vi sætter stor pris på kosteffektivitet hos vores leverandører. Derfor har vi igennem en periode arbejdet med at få det administrative flow til at være så smart som muligt.”

“Fakturaen er dybest set ikke særlig interessant. Den er udelukkende en markør for, at en samhandelsproces er afsluttet. Og det er ganske enkelt ikke godt nok. Det er automatisering af samhandelsprocessen som helhed, der virkelig rykker og letter vores hverdag.”